Billede af:Pixabay
Dato:19. January 2021

Hvor Hurtigt Bliver Man Forelsket?

Du har sikkert hørt den der med, at det var kærlighed ved første blik, men hvor hurtigt bliver man forelsket? Faktisk kan det tage under et sekund, for at du bliver forelsket.

Så ja, der er noget om det, når man siger, at man bliver forelsket ved første blik. Helt ned til en femtedel af et sekund kan det gå, fra du ser på din udkårende til, at de euforiske kemikalier bliver udløst og du oplever en følelse af at være forelsket.

Sådan reagerer din hjerne på en forelskelse

12 forskellige dele af din hjerne bliver aktiveret, når du bliver forelsket. Det betyder, at din hjerne i den grad bliver udsat for en række kemiske reaktioner, når du bliver forelsket. Det er også derfor, at du gør ting og opfører dig på en ikke rationel måde, når du bliver forelsket.

De kemiske reaktioner udløser en række stoffer i din hjerne, som stimulerer den og påvirker den. Det er stoffer som dopamin, adrenalin og oxytocin, der bliver udskilt i din hjerne, når du bliver forelsket.

Dopamin er det stof, der regulerer din lystfølelse og er din hjernes belønningssystem. Det er især den, der gør dig glad, stolt og lykkelig. 

Adrenalinen er et hormon, som typisk bliver produceret i stressende eller anstrengte situationer, hvor kroppen skal yde store præstationer. Adrenalinen forsyner kroppen med energi, idet den kommer rundt via dine blodkar. 

Mens de fleste kender til adrenalin og dopamin, så kender de færreste til oxytocin, selvom det kaldes for "kærlighedshormonet". Oxytocin udskilles ved fysisk aktiviteter som kram, sex og kys. Oxytocin har den virkning, at det giver en følelse af lykke og velvære - og er stærkt medvirkende til, at mennesker kan bytte tætte relationer til hinanden.


Relateret indhold

De bedste citater om kærlighed

De bedste citater om kærlighed

Man kan aldrig få for nok kærlighed, og specielt ikke nok af de smukke citater om kærlighed, der prøver at beskrive og m…

Læs mere

Hvor hurtigt kan man blive forelsket?

Hvor hurtigt kan man blive forelsket?

Vi kender sikkert alle sammen ordsproget: Forelsket ved første blik.Det er nu ikke så ofte, at det sker, men mere en for…

Læs mere

Hvordan bliver hun forelsket i mig?

Hvordan bliver hun forelsket i mig?

Ønsker du at en pige / dame / kvinde bliver forelsket i dig, så er gode råd dyre.Desværre må jeg erkende, at der er mege…

Læs mere

Hvordan ved jeg at hun er forelsket i mig?

Hvordan ved jeg at hun er forelsket i mig?

Hvordan ved jeg om hun er forelsket i mig?  Ja, det er et af livets helt store spørgsmål og kan til tider være ret …

Læs mere