Billede af: Pixabay
Dato: 19. January 2021

Hvor Hurtigt Bliver Man Forelsket?

Du har sikkert hørt den der med, at det var kærlighed ved første blik, men hvor hurtigt bliver man forelsket? Faktisk kan det tage under et sekund, for at du bliver forelsket.

Så ja, der er noget om det, når man siger, at man bliver forelsket ved første blik. Helt ned til en femtedel af et sekund kan det gå, fra du ser på din udkårende til, at de euforiske kemikalier bliver udløst og du oplever en følelse af at være forelsket.

Sådan reagerer din hjerne på en forelskelse

12 forskellige dele af din hjerne bliver aktiveret, når du bliver forelsket. Det betyder, at din hjerne i den grad bliver udsat for en række kemiske reaktioner, når du bliver forelsket. Det er også derfor, at du gør ting og opfører dig på en ikke rationel måde, når du bliver forelsket.

De kemiske reaktioner udløser en række stoffer i din hjerne, som stimulerer den og påvirker den. Det er stoffer som dopamin, adrenalin og oxytocin, der bliver udskilt i din hjerne, når du bliver forelsket.

Dopamin er det stof, der regulerer din lystfølelse og er din hjernes belønningssystem. Det er især den, der gør dig glad, stolt og lykkelig. 

Adrenalinen er et hormon, som typisk bliver produceret i stressende eller anstrengte situationer, hvor kroppen skal yde store præstationer. Adrenalinen forsyner kroppen med energi, idet den kommer rundt via dine blodkar. 

Mens de fleste kender til adrenalin og dopamin, så kender de færreste til oxytocin, selvom det kaldes for "kærlighedshormonet". Oxytocin udskilles ved fysisk aktiviteter som kram, sex og kys. Oxytocin har den virkning, at det giver en følelse af lykke og velvære - og er stærkt medvirkende til, at mennesker kan bytte tætte relationer til hinanden.


Relateret indhold

Hvordan kommer man sig over ulykkelig kærlighed?

Hvordan kommer man sig over ulykkelig kærlighed?

Er du ramt af hjertesorg? Det kan føles helt forfærdeligt, og livet kan virke både meningsløst og uoverskueligt. Den god…

Læs mere

hvordan erklærer man sin kærlighed? - Få gode råd her!

hvordan erklærer man sin kærlighed? - Få gode råd her!

hvordan erklærer man sin kærlighed? - Det kommer meget an på hvem man er som person og hvordan din udkårende er som pers…

Læs mere

Hvordan viser mænd kærlighed

Hvordan viser mænd kærlighed

Nogle gange kan det godt være svært for os kvinder at læse mænd. Er de interesseret eller er de ikke? Og hvordan …

Læs mere

Hvorfor bliver man forelsket?

Hvorfor bliver man forelsket?

Det er kun de færreste mennesker, der med hånden på hjertet kan sige, at de aldrig har oplevet at forelske sig. Vi blive…

Læs mere