Billede af: Pixabay
Dato: 05. February 2021

Hvorfor Bliver Man Forelsket?

Det er kun de færreste mennesker, der med hånden på hjertet kan sige, at de aldrig har oplevet at forelske sig. Vi bliver (næsten) alle forelsket flere gange i løbet af vores liv, og hver eneste gang føles det som noget helt specielt, som ingen andre nogensinde har prøvet før. Det er i høj grad en kemisk reaktion, der foregår i hjernen. Men hvorfor bliver vi overhovedet forelsket? Det spørgsmål forsøger vi at svare på i denne artikel.

Hvorfor bliver man forelsket? Man bliver forelsket ud fra tre ting, hvor der både er et romantisk aspekt, et driftigt aspekt, samt en følelse af fortrolighed og binding til et andet menneske. Disse ting udløser et hormon, der kaldes oxytocin, som man også kalder for kærlighedshormonet. Dette hormon kommer i meget store mængder, når man bliver forelsket, og giver nærmest en følelse af at være på lykkepiller.

Forelskelse har meget at gøre med forår. I foråret, når der bliver mere lyst og varmere, så får vi mere lutropin i kroppen, hvilket giver en større lyst til hinanden, mænd og kvinder imellem. I forårsmånederne ser man en stigning på hele 20%.

Hjernen bliver ligeledes fyldt med det stof, der hedder dopamin. Dopamin giver en følelse af belønning. Dette kan man få af flere ting, heriblandt succesoplevelser, mad, gaver og lignende.

Sidens tekst er bragt og udgivet i samarbejde med Moodings. Find et stort udvalg af produkter hos Moodings webshop, eksempelvis Spejl eller utallige andre gode varer. Det gør hverken til eller fra, men det er information du bør vide.


Relateret indhold

Hvordan kommer man sig over ulykkelig kærlighed?

Hvordan kommer man sig over ulykkelig kærlighed?

Er du ramt af hjertesorg? Det kan føles helt forfærdeligt, og livet kan virke både meningsløst og uoverskueligt. Den god…

Læs mere

hvordan erklærer man sin kærlighed? - Få gode råd her!

hvordan erklærer man sin kærlighed? - Få gode råd her!

hvordan erklærer man sin kærlighed? - Det kommer meget an på hvem man er som person og hvordan din udkårende er som pers…

Læs mere

Hvordan viser mænd kærlighed

Hvordan viser mænd kærlighed

Nogle gange kan det godt være svært for os kvinder at læse mænd. Er de interesseret eller er de ikke? Og hvordan …

Læs mere

Kærlighed definition

Kærlighed definition

Begrebet kærlighed er faktisk meget kompleks. Leder du efter kærlighed i daglig tale, betyder det: at du, overfor et and…

Læs mere