Billede af: Pixabay, PIRO4D
Dato: 01. February 2021

Kærlighed Definition

Begrebet kærlighed er faktisk meget kompleks. Leder du efter kærlighed i daglig tale, betyder det: at du, overfor et andet menneske, har respekt og en varm følelse af hengivenhed.

Kærlighed kan dog næsten ikke kun defineres på én måde og begynder man at grave lidt i begrebet, kommer der et utal af forskellige former og beskrivelser op.

Ifølge grækerne findes der 4 ord (definitioner) for kærlighed:

- Storge: betegner den naturlige kærlighed, der er mellem familiemedlemmer.- Eros: beskriver den erotiske kærlighed mellem par/mennesker. Herunder også tiltrækning (fysisk/kropslig) - Filia: Kærligheden mellem venner. Her hvor nogle sætter andre højere end en selv.- Agape: hvor du viser kærlighed til nære venner og familiemedlemmer. Her kommer kæledyr også ind i billedet. Denne form for kærlighed kan også indgå i en negativ forstand. Her gælder det kærlighed til penge, vold, succes m.fl. 

Ud over ovenstående betydninger, findes der også egocentrisk kærlighed (at man elsker sig selv), kærlighed overfor fremmede (eksempelvis gæstfrihed), kærlighed til et område, feriested eller land, kærligheden til en gud eller en religion og rituelle former for kærlighed. 

Der findes endnu flere betydninger, da kærligheden i dag nærmest ikke har nogle grænser. De eksempler, der er nævnt her, er kun en brøkdel af dem, der eksisterer. De er dog med til at beskrive de mange vinkler utrolig godt.

Du skal vide, at artiklen er udviklet for Perlen Odense. Hos Perlen Odense shopper du et stort udvalg af Sif Jakobs og andre smykker. Det gør hverken til eller fra, men det er information, du bør vide.


Relateret indhold

Hvordan opfører en forelsket mand sig?

Hvordan opfører en forelsket mand sig?

Mænd kan godt være svære at læse og i det hele taget at have med at gøre. Så hvordan finder man ud af om de er interesse…

Læs mere

Hvorfor bliver jeg ikke forelsket? - Få svar her

Hvorfor bliver jeg ikke forelsket? - Få svar her

Forelskelse er en sjov ting som der bare ikke er nogen ordentlig opskrift eller forklaring på, hvad det egentlig helt er…

Læs mere

De bedste citater om kærlighed

De bedste citater om kærlighed

Man kan aldrig få for nok kærlighed, og specielt ikke nok af de smukke citater om kærlighed, der prøver at beskrive og m…

Læs mere

Hvor hurtigt kan man blive forelsket?

Hvor hurtigt kan man blive forelsket?

Vi kender sikkert alle sammen ordsproget: Forelsket ved første blik.Det er nu ikke så ofte, at det sker, men mere en for…

Læs mere