Billede af: Pixabay, PIRO4D
Dato: 01. February 2021

Kærlighed Definition

Begrebet kærlighed er faktisk meget kompleks. Leder du efter kærlighed i daglig tale, betyder det: at du, overfor et andet menneske, har respekt og en varm følelse af hengivenhed.

Kærlighed kan dog næsten ikke kun defineres på én måde og begynder man at grave lidt i begrebet, kommer der et utal af forskellige former og beskrivelser op.

Ifølge grækerne findes der 4 ord (definitioner) for kærlighed:

- Storge: betegner den naturlige kærlighed, der er mellem familiemedlemmer.- Eros: beskriver den erotiske kærlighed mellem par/mennesker. Herunder også tiltrækning (fysisk/kropslig) - Filia: Kærligheden mellem venner. Her hvor nogle sætter andre højere end en selv.- Agape: hvor du viser kærlighed til nære venner og familiemedlemmer. Her kommer kæledyr også ind i billedet. Denne form for kærlighed kan også indgå i en negativ forstand. Her gælder det kærlighed til penge, vold, succes m.fl. 

Ud over ovenstående betydninger, findes der også egocentrisk kærlighed (at man elsker sig selv), kærlighed overfor fremmede (eksempelvis gæstfrihed), kærlighed til et område, feriested eller land, kærligheden til en gud eller en religion og rituelle former for kærlighed. 

Der findes endnu flere betydninger, da kærligheden i dag nærmest ikke har nogle grænser. De eksempler, der er nævnt her, er kun en brøkdel af dem, der eksisterer. De er dog med til at beskrive de mange vinkler utrolig godt.

Du skal vide, at artiklen er udviklet for Perlen Odense. Hos Perlen Odense shopper du et stort udvalg af Sif Jakobs og andre smykker. Det gør hverken til eller fra, men det er information, du bør vide.


Relateret indhold

Hvordan kommer man sig over ulykkelig kærlighed?

Hvordan kommer man sig over ulykkelig kærlighed?

Er du ramt af hjertesorg? Det kan føles helt forfærdeligt, og livet kan virke både meningsløst og uoverskueligt. Den god…

Læs mere

hvordan erklærer man sin kærlighed? - Få gode råd her!

hvordan erklærer man sin kærlighed? - Få gode råd her!

hvordan erklærer man sin kærlighed? - Det kommer meget an på hvem man er som person og hvordan din udkårende er som pers…

Læs mere

Hvordan viser mænd kærlighed

Hvordan viser mænd kærlighed

Nogle gange kan det godt være svært for os kvinder at læse mænd. Er de interesseret eller er de ikke? Og hvordan …

Læs mere

Hvorfor bliver man forelsket?

Hvorfor bliver man forelsket?

Det er kun de færreste mennesker, der med hånden på hjertet kan sige, at de aldrig har oplevet at forelske sig. Vi blive…

Læs mere